Bezoek aan het DDR Motorrad Museum Berlijn

Sunday 26th, May 2013 / 16:42 Written by

In het hartje van Berlijn vind je tussen de terrasjes een verrassend motor museum, het DDR Motorrad Museum. Een verborgen pareltje met een uitgebreide collectie perfect gerestaureerde old- en young timer motoren en scooters van Oost-Duitse origine. Denk aan merken zoals IWL, MZ, DKW, Cezeta en Simson. Je zal verbaasd staan welk een mooie motor- en scootergeschiedenis er in het voormalige Oost Duitsland opgebouwd is.

Het museum ligt op een ietwat onverwachte plek een boogscheut van de Alexander platz en midden tussen de terrasjes. Een Simson scooter (met grote wielen) voor de deur lokt bezoekers. Die scootertjes doen het trouwens vandaag de dag nog goed bij de Berlijnse hippe jeugd omdat ze een pak sneller rijden dan de moderne 50 cc-tjes. Eens binnen lijkt het even of het museum maar een zakdoek groot is met een 10-tal vehikels en een mooie opengewerkte motor. Maar eens je de trap afgedaald bent kom je in een ware grot van Ali-Baba terecht die zicht uitstrekt over de kelders van de aanpalende panden.

Hier kan je zeker een paar uur doorbrengen als fan, wij moesten het spijtig genoeg met een blitzbezoek van een klein uurtje doen.

Geniet van de foto’s:

2 Comments on “Bezoek aan het DDR Motorrad Museum Berlijn

  • Pingback: Scooterclub Flying Dutchman Oudenaarde – Oost-Duitse Scooters in Berlijn

  • Hallo, bij mijn eerstkomend bezoek aan Berlijn zal ik zeker dit museum bezoeken. Lijkt mij reuze nostalgisch iets wat ik steeds in mijn eigen museum zo veel mogelijk tentoonstel. Mis eigenlijk een beetje die OostDuitse motorindustrie, ook bij gebrek aan plaats want er staan nu al
    110 motorfietsen in Oudenburg.
    Ik heb wel het grote museum van Augustusburg bezocht waar er heel veel MZ racemotoren te bewonderen waren, en een van de mooiste musea van Duitsland is in een prachtig gerestaureerd kasteel.
    Groetjes johan schaeverbeke

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest