One Man Caravan

Sunday 03rd, January 2010 / 09:11 Written by
Robert Fulton’s legendarische reis begon in 1932 toen hij met zijn Douglas tweecylinder motor vertrok voor een achtien maanden durende reis door Turkije, Sirië, Irak, Afghanistan, India, Sumatra, Maleisië, Siam, Indonesië, China en Japan.
One man caravanRobert Fulton’s legendarische reis begon in 1932 toen hij met zijn Douglas tweecylinder motor vertrok voor een achtien maanden durende reis door Turkije, Sirië, Irak, Afghanistan, India, Sumatra, Maleisië, Siam, Indonesië, China en Japan. Zelfs vandaag zou zo’n onderneming nog ontzag inboezemen bij de meest ervaren globetrotters. Zijn motorfiets was aangepast met een extra grote benzine tank, een geheime bergplaats voor een revolver en voldoende ruimte in zijn baggage voor een filmcamera en een pak filmrollen.

In zijn pakkend verhaal lees je hoe hij van een brug valt in Turkije, overvallen wordt door honderden rovers in Waziristan, in de gevangenis belandt als smokkelaar in Indonesië en door Japan geëscorteerd wordt door 33 motorfietsen. Je ontdekt een fascenerend deel van de wereld dat ondertussen verloren is gegaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest