Motorrijden door de Dolomieten

Wednesday 19th, June 2013 / 14:29 Written by

Dolomite Pass

Italië: het land van de pasta’s en de prachtige landschappen met als hoogtepunt de Dolomieten. Dit is een van de meest geliefde gebieden voor motorrijders. De ene na de andere bocht, testen jouw skills als bestuurder. Daarbij rijd je in een prachtige omgeving met rode rotsen en ongerepte natuur. Helemaal in de onbewoonde wereld ben je niet, want dit prachtige gebied trekt meer motorrijders aan. Het is dus ook een goede plek om kennis te maken met andere motorliefhebbers.

Kamperen of in een hotel
Het fijne van een motorvakantie is dat je ontzettend mobiel bent. In Italië zijn verschillende vakantiehuizen voor motorrijders te vinden en zeker in de dolomieten vind je veel motorhotels. Toch is het ook leuk om een te kiezen voor een camping weekend. Een tent en wat spullen nemen niet veel plek in en het maakt je extra mobiel.

Italie is niet voor niets het kampeer land bij uitstek. Van idyllische bosdelen, tot  campings waar menig resort eigenaar jaloers van wordt, neem bijvoorbeeld het Union Lido.

De beste routes
De beste route is natuurlijk voor iedereen anders. Dat is het grote voordeel van overnachten in een motorhotel. Daar kom je anderen tegen waarmee je kennis kunt delen over het gebied. Vanuit Molveno kun je verschillende kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige rit naar het Gardameer maken of een van de bekende Dolomieten passen volgen zoals de Passo Sttelvio, Passo Gavia of de Mendelpass.

Zeker wanneer je in een motorhotel verblijft, kun je daar verschillende motorroutes krijgen. Tevens zijn er ook apps te downloaden die je geweldige motorroutes kunnen geven (denk bij het gebruik van mobiel wel internet wel aan je roaming kosten, niet dat je een maand later wordt verrast met een rekening). Best Biking Roads is een van die apps (Android) waar nog steeds nieuwe routes aan toe worden gevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest