Goed verzekerd op weg met een reisverzekering

Monday 22nd, July 2013 / 15:15 Written by

reisvezekeringReis je veel met de motor en ben je ook van plan om binnenkort om op vakantie te gaan? Zorg dan dat je een lijstje hebt met wat je allemaal nodig hebt voor de vakantie. Juiste uitrusting, slaapspullen en slaaplocatie? Check. Heb je echt alles? Veel vakantiegangers vergeten een reisverzekering af te sluiten en onverzekerd op vakantie gaan, kan voor problemen zorgen. Gestolen spullen of inbraak in je appartement kunnen je vakantie flink verstoren. Om te verkomen dat je dit vergeet is het wellicht een optie om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo voorkom je een hoop stress en kan je gerust op vakantie gaan. Maar wat kan je eigenlijk met een doorlopende reisverzekering? En is dat voor iedereen van toepassing?

Een doorlopende reisverzekering is voor vrijwel elke vakantie van toepassing, dus in dit geval ook voor een vakantie op de motor, mits je ergens verblijft. Mocht je gemiddeld per jaar zo’n 21 dagen op vakantie gaan, dan is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan overal en altijd verzekerd als je op vakantie bent. Voor verre reizen kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Indien je niet zo vaak op vakantie gaat dan is een doorlopende reisverzekering niet echt van toepassing en kan je een tijdelijke reisverzekering afsluiten, die alleen jouw vakantie dekt.

Tips voor een doorlopende reisverzekering:

Op een doorlopende reisverzekering kan je op bepaalde punten besparen. Zeker in tijden van crisis kiezen mensen er steeds vaker voor om geen verzekeringen meer af te sluiten. Wij selecteerden een aantal tips en zette ze hieronder voor jou op een rijtje:

  • Vergelijk alle reisverzekeringen met elkaar op internet. Er zijn voldoende vergelijkingssites. Kijk niet alleen naar de lage premies, maar ook naar wat er wordt gedekt en in welk land.

  • Kijk of je drie offertes van verzekeraars kunt krijgen en baseer daar je keuze op.

  • De premie alleen is niet belangrijk, maar welke verzekering is daadwerkelijk voor jou van toepassing? Reis je veel en ga je ook op wintersport? Of beperk je je vakantie tot 2 weken in het jaar.

  • Bekijk of je wellicht een premiekorting kan krijgen samen met een motorverzekering.

  • Wat wordt er precies gedekt? Verzekeraars hebben vaak de mogelijkheid op meerdere pakketen, maar zijn niet altijd van toepassing.

  • Bekijk de mogelijkheid om je verzekering af te sluiten bij een internetverzekeraar. Premies zijn vaak lager tegen dezelfde voorwaarden. Doe dit wel bij een erkende internetverzekeraar.

  • Ga je verre reizen maken? Hou dan rekening met de aanvullende premies die van toepassing kunnen zijn op jouw vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest