Gelukkige verjaardag, Bert!

Saturday 02nd, June 2012 / 19:17 Written by

We hadden het er tijdens het elektrisch kampvuur nog over gehad dat het daar in Le Banel een vogelcamping was … want een boze gast zou vetrokken zijn omwille van te luid gevogel.

Tegen het ochtendgloren, na een nacht gevuld met everzwijngeknor, werd al snel duidelijk dat die gast nog niet eens had overdreven: een vogelconcert van jewelste maakte elk van ons al zeer vroeg wakker. “We zijn op schema.”, volgens Plastique.

Eerst een reuzecroissant en een al even groot chocoladebroodje met een koffie in Carignan, voltanken en we waren weg voor wat alweer bleek een fantastische tocht te zijn. “Na 350 meter links afslaan en dan rechts. Rij 11 kilometer”, fluistert de navigatiemadam ons de ganse voormiddag in. Inderdaad, prachtig rustige wegen van dorp tot dorp waarbij we het ene indrukwekkende vergezicht aan het andere kunnen rijgen.

Met dank aan RouteYou.com mochten we ook genieten van een onvervalst stukje scooter-enduro dat het uiterste vergde van machine en piloot. Kwestie van de concentratie hoog te houden.

Op het zeer gezellige plein in Pont-à-Mousson hebben we ons genoeg gedaan aan een ‘assiette Lorraine’ om dan het departement van de Vogezen binnen te rijden. Het enige wat ze daar volgens ons doen is met de moto’s rondtoeren en trouwen. Vandaag toch …

Dankzij een lapsus van de ritmeester konden we onze topsnelheid eens testen. Misschien was er daarom bij onzen Flying Bert van tinternet een vijs los. Niks erg echter, na goed 290 kilometer waren we mooi op tijd aan de camping langs de boorden van het meer in Gerardmer.

Morgen, onweer en regen, net nu we de ballons gaan overrijden. Spannend !

20120602-201926.jpg

2 Comments on “Gelukkige verjaardag, Bert!

 • Els De Deken

  Aan de Vogezen hou ik vooral de heriinering over van één van mijn allereerste superlange ritten achterop de moto, en een super kitch bed and breakfast. Maar inderdaad heel mooie baantjes en zalig uitzicht. Hopelijk blijft de donderwolk vooral boven Oudenaarde hangen en hebben jullie toch nog een fijne rit.

  Reply
 • Erique Plastic

  Bertje,

  een heel gelukkige verjaardag gewenst!
  3 dikke zoenen, Gretel

  PS: ge moet ze maar komen halen, hé

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest