Door de Noord-Marokkaanse bergen naar Ifrane

Saturday 05th, May 2012 / 14:28 Written by

Off road Triumph Explorer 1200 in Ifrane Motorrijden in de sneeuw in MarokkoZonsondergang in Ifrane Zonsondergang
Om de liefhebbers van het betere bochten werk ter wille te zijn schakelt de gids een col in langs een echt kleine weg. We schuiven lekker langs de olijfbomen door de ééne haarspeldbocht na de andere. Echt genieten. Iets minder voor Japan, want die legt de Triumph Explorer 1200 even op zijn kant in een bocht. Niet al te veel schade, enkel wat schrammen op de crash bars maar de zijkoffers zijn duidelijk niet berekend op een crash. Maar er is gelukkig geen schade aan mens of machine die echt roet in het eten zou kunnen gooien.
We nemen de lunch in een luxueus hotel met zicht op een Romeinse ruïne: Volubilis.
Ook de namiddag wordt er eentje met de ééne snelle bocht naar de andere, je vraagt je af waarom de meeste motoren getest worden in Andalusië, hier kan je net zo goed hard gaan en er is veel meer plaats. Misschien heeft het te maken met het aantal ezels en ander traag verkeer op en langs de weg.
‘s Avonds volgt er voor de liefhebbers een 10 km off road rit. Het is de eerste keer dat we onze zware beesten op onstabiele ondergrond nemen, en de echte off road boys manifesteren zich direct. Het is even wennen, maar na een paar kilometer blijkt de Explorer in tweede versnelling het onverhard een pak vlotter te verwerken dan een GS. In de ondergaande zon kan Alesio de fotograaf geniale beelden maken van de motoren en piloten stof en sneeuw. Jawel sneeuw in Marokko!
Ifrane is dan ook een bekend ski-oord. In die mate luxueus zelfs dat je elk gevoel voor Marokko verliest in dit stadje. Het is lijkt meer op een skidorp in het zwarte woud eigenlijk.
Het hotel is dan wel bedoeld als luxe hotel, maar het heeft soort een oostblok gevoel met grote kamers maar verder niet veel inspiratie. Wel netjes, en pintjes aan de bar en dat smaakt na het eerste stof happen!

Deze route vorm deel 1 van de Triumph Marokko Tour, de andere delen zijn:
Triumph Marokko Tour: Langs de Spaanse en Marokkaanse kust naar Chefchaouen

Triumph Marokko Tour: Bergaf van Ifrane naar Afourer langs de bron van de Our-er-Rbia
Triumph Marokko Tour: Naar Marrakech via het Atlas gebergte
Triumph Marokko Tour: Over de Atlas van Marrakech naar Boulmane Dades
Triumph Marokko Tour: De Gorge de Dades en de woestijn
Triumph Marokko Tour: Een dag in Erfoud, of is het Arfoud?
Triumph Marokko Tour: De lange rit naar Fes
Triumph Marokko Tour: Motorpret van Fes tot Chefchaouen

Bezoeken

Volubilis: Een romeinse ruïne in het midden van het Marokkaanse platteland, dat heeft wel iets. Enkel doen als je tijd over hebt.

Slapen en eten

Hotel Volubilis Inn: Biedt een prachtig terras met zicht op het zwembad én de ruïnes (in de verte). Leuke plek voor middageten. De motoren kan je achterlaten op de ruime afgesloten parking.
Prijs: OOO

Chamonix Hotel Ifrane: Comfortabel hotel met ten OK restaurant en bar. Goed gelegen en heeft een leuk terras. Kamers zijn verzorgd maar verwacht geen luxe die waarschijnlijk in Chamonix (Zwitserland) wel vindt. Zeker een goede prijs/kwaliteit en ideaal voor motorrijders met de afgesloten parking.
Prijs: OO

6 Comments on “Door de Noord-Marokkaanse bergen naar Ifrane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest