De kop is er af …

Friday 01st, June 2012 / 20:21 Written by

Met de zenuwachtigheid van een jongverkenner die voor het eerst op kamp trekt of onder de stress van de student op de morgen van zijn deliberatie verzamelden deze morgen negen mannen voor de trip naar Pontedera aan De Carillon op de Markt in Oudenaarde.
Iedereen hoopte zichtbaar dat de zeer verregaande voorbereiding die elk voor zich hem had getroost haar vruchten zou afwerpen.
Een hemdje en pet met logo, een catchy sticker en de regionale pers, meer moest dat niet zijn om alvast de sfeer er in te brengen.
De weergoden waren ons alleszins gezind zodat we na een fel aan te raden spaghetti maison, onder een stralende zon konden worden uitgezwaaid door een paar zeer sympathiserende maar toch denkelijk lichtjes jaloerse vrienden. Bedankt daarvoor allemaal!
En dan la prima corsa: geen pech, quasi niet misreden en eens te meer gemerkt hoe schoon ons land wel is, ook Wallonnië. Met een eerste stop aan de oude scheepslift van Strépy, de passage aan ‘le lac d’Heure’ maar vooral het bochtige stuk na een pintje in Philippeville rond de Semois en kris kras over de grens met Frankrijk bracht werkelijk iedereen in vervoering.
Zo’n prachtige tocht verdiende waarlijk een mooie afsluiter met de aankomst in ‘la résidence du Banel’. Een zeer verzorgde camping in Matton-et -Clémency, uitgebaat door een nog verzorgderde Gentse deerne die mannen op scooter weet te verwennen. Na de Orval en opstelling van de tenten nog een picon-vin-blanc, maar niet te lang want anders zal de cote-à-l’os te ver zijn !
Tot morgen.

20120601-212552.jpg

2 Comments on “De kop is er af …

  • Tineke & Torsten

    Leuk verslag van de eerste dag! We blijven jullie volgen. Ge zijt goe bezig!

    Reply
  • Els De Deken

    Zeg nu zelf, als de gazet al bij het vertrek is en de echtgenotes om uit te zwaaien, dan is een pitspoes bij de eerste camping toch een beter scenario dan mee op de foto voor de gazet, niet?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest