Dag 5: Smells like team spirit

Tuesday 04th, June 2013 / 19:07 Written by

Wat hebben we geleerd vandaag? Er is niets beter voor de team spirit dan het repareren van banden. ‘s Ochtens genoten we nog op een terrasje naast de bandencentrale om Werner een nieuwe slof aan te meten. En wat doe je op 2000 meter op een grindpad in de dichte mist met een platte voorband? Een koffietje zetten en rustig een binnenbandje steken. Ja, de groepsgeest is serieus aan het groeien, meer nog, iedereen heeft ondertussen zo zijn eigen rol in de groep:

– Werner de paardentemmer is ondertussen zo self-supporting geworden dat hij een achterwiel kan steken en tegelijk tips en advies geven voor een waardevoller leven.
– Patrick de stillen zorgt voor extra inkomsten als sprekende klok, bij elke stop neemt hij een paar telefoontjes aan om de mensen het uur te vertellen, althans dat denken we.
– Yves den trompet kan zijn werk bij Eandis niet thuis laten en zorgt dat er overal langs de route voldoende gas verdeeld wordt, en hij maakt het dan nog zelf ook. Als daar maar geen GAS boetes van komen.
– Paul de commandant bekommert zich om de plaatselijke politie, een blik op zijn pasfoto met kepie volstaan om Policia Municipal en de Guardia Civil op 123 naar huis te spelen.
– Bert de koffiemeneer zorgt dan weer voor het maaien van de grachten, helemaal belangeloos en tot groot jolijt van de achterop komenden.
– Boy Naranja die Castillio y Arragon staat dan weer klaar als Royale escorte met zijn sinaasappel op zijn kop en zijn Prins Albert … op het €2 stuk op het oliepijlglaasje van zijn motor.
– Luc de heftrucker heeft ook al zijn werk meegebracht want 1 op de 2 keer legt hij zijn brommer op zijn kant zodat hij die weer kan opheffen.
– Erik de springer die elke verkeersdrempel in Spanje test op zijn degelijkheid met een poging om die als schans te gebruiken.
– Stef de kookmoeder die met milde glimlach de ambities van Bart (zie verder) relativeert en voor de rest nog geen worst op de BBQ heeft moeten leggen.
– Bart het jong geweld is er steeds weer met een motiverend woordje: Jullie slapen niet buiten? Pussies, Jullie slapen in een chalet? Mietjes, Jullie kunnen geen 3 maand overleven op corned beef en rivierwater? Luxeboys!
– Maar gelukkig is er ook Hans den bankier want heeft op elk moment een pittig verhaal klaar dat zich op een dermate exotische plek afspeelt dat de verhalen van Bart dan weer verzinken in de regen.

En regen die hebben we ondertussen gekregen, tegen alle weersvoorspellende modellen in. Maar na een dag met volle zon, dichte mist en sneeuw langs de kant van de weg kan wat regen de pret niet bederven.

(vandaag geen foto’s want het internet lijkt netgens op hier)

20130606-100112.jpg

20130606-100131.jpg

20130606-100150.jpg

1 Comments on “Dag 5: Smells like team spirit

  • Diependaele Lieven

    Bert, een schrijver hebt ge niet van doen van deze keer. Ik kan ze mij zo allemaal voorstellen !
    Doe zo voort (‘t schrijven dan en niet al dat vallen) en aan Erik de groeten van Christine …. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comments powered by Disqus
Mail Google+ Pinterest